CBS de Wegwijzer Bellingwolde wint Onderwijsprijs

21 november 2018

Onderwijsprijs Groningen gaat naar CBS de Wegwijzer in Bellingwolde

De winnaars van de Onderwijsprijs Groningen zijn CBS de Wegwijzer uit Bellingwolde (categorie Basisonderwijs) en Kamerlingh Onnes uit Groningen (categorie Voortgezet Onderwijs).
De Groninger gedeputeerde Eelco Eikenaar reikte de prijs, een bronzen olifant, dinsdagavond uit in het provinciehuis. Beide winnaars vertegenwoordigen Groningen in maart bij de finale van de Nationale Onderwijsprijs in Leiden.

Publieksprijs
De Wegwijzer en Kamerlingh Onnes waren ook winnaar van de publieksprijs, een cheque van 250 euro. De leerlingen mogen mee bepalen waar de school het geld aan besteedt.

100 Jaar Onderwijs
CBS de Wegwijzer won de prijs met het project '100 Jaar Onderwijs'. Ter gelegenheid van haar eeuwfeest heeft De Wegwijzer een groot project opgezet met onder meer een reünie, de expositie ‘100 Jaar Onderwijs’ en een musical. De school wil cultuur en geschiedenis op deze manier levend houden en doorgeven aan jongeren.

De jury is enthousiast: "Als geen ander laat De Wegwijzer zien wat het belang is van een ‘levende school’ voor een dorpsgemeenschap. De hele school heeft samengewerkt om er een mooi festijn van te maken met een grote inbreng van de kinderen zelf."

Onderwijsprijs sinds 1993
Initiatiefnemer van de Nationale Onderwijsprijs is het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP). De tweejaarlijkse prijs is in 1993 ingesteld om de creatieve kanten van het Nederlands onderwijs voor het voetlicht te brengen. In iedere provincie wordt een provinciale onderwijsprijs uitgereikt.

Media
  • Wegwijzer - Onderwijsprijs
Terug